Mohícan brengt magische outdoor dining experience naar Dilbeek en Rixensart

— 2de wintereditie van Dinner On The Lake, Mohícan, laat je culinair genieten in yurts in het midden van de natuur —

Open vuur, smeulend hout en de geur van gegrild eten, dat is Mohícan. Een outdoor, off-the-grid experience waarbij je dineert in een sfeervolle setting middenin de ongerepte natuur. Na een succesvolle eerste editie zet het winterconcept van de founders van Dinner On The Lake, zijn yurts op in het kasteeldomein Nieuwermolen in Dilbeek en vanaf december ook aan het Château de Mérode in Rixensart. Een culinaire winterse expeditie voor de wild-at-heart.

GET OFF THE GRID AND RECONNECT

Net als bij Dinner On The Lake draait het bij Mohícan om culinaire verwennerij in het bijzijn van geliefden. Telefoon uit en zintuigen op scherp. De all-in culinaire reis strijkt neer in een zelf-gecreëerd nomadendorpje van yurts, elk geschikt voor twaalf personen. De traditionele Mongoolse tenten worden heerlijk verwarmd, waardoor comfort en gezelligheid gegarandeerd zijn, zelfs in de koudste wintermaanden. De knusse yurten bieden plaats aan groepen van 48 tot 56 personen in Dilbeek en 24 tot 28 personen in Rixensart, waardoor het de perfecte locatie is voor zowel intieme bijeenkomsten als gezellige diners.

Na een succesvolle primeur in Deinze, besloten de founders van Mohícan de yurts iedere winter naar een andere adembenemende locatie te brengen. Deze winter rijst het Mohícan dorp op in Dilbeek, op het Kasteeldomein van Nieuwermolen en voor het eerst ook op een tweede locatie in Wallonië namelijk Château de Mérode in Rixensart. Meer specifiek in de tuinen, met zicht op het kasteel: een betoverende locatie die je één laat voelen met de natuur. In de buitenlucht, te midden van het dorpje, vind je vier aparte kookplaatsen. Naargelang de gangen wordt op elk vuur één gang (voor)bereid. Het avontuur in Dilbeek vangt aan op 1 november 2023 en loopt tot 3 maart 2024, van woensdag tot en met zondag, van 19:00 uur tot 23:00 uur. In Rixensart kan je terecht vanaf 1 december 2023 tot en met 31 maart 2024, zelfde openingstijden.

“Met de gasten als getuige van het culinaire spektakel wordt ieder gerecht op een unieke wijze bereid. Of het nu gaat om een mooi stuk vis op de gril, langzaam gegaard varkensvlees aan het spit of vlees verwarmd op niets meer dan kolen: alles wordt recht voor hun ogen bereid, net buiten de yurt. En voor degenen die de voorkeur geven aan een vegetarisch menu, is er ook een zorgvuldig samengestelde vegetarische optie beschikbaar”, vertelt co-founder Jeremy Buyle

PURE KEUKEN: BEREID OP EEN OPEN VUUR RECHT VOOR JE NEUS 

Wie wild wordt van de geur van gegrild eten vindt bij Mohícan dé ultieme culinaire bestemming. Zowel in Dilbeek als in Rixensart ontdek je deze winter de geheimen achter de bereiding van unieke gerechten. Vlak naast de yurts, onder een open hemel, bereiden gepassioneerde chefs met veel liefde en vakmanschap de meest smaakvolle gerechten. Van de geurige rook van gegrilde delicatessen tot de hypnotiserende vlammen: het betoverende schouwspel van koken op open vuur voegt een extra dimensie toe aan de culinaire ervaring. Met een private dining gevoel worden de gasten verwend met een uitgebreid 6-gangenmenu, samengesteld uit de meest ruwe en verfijnde lokale ingrediënten. Net zoals bij het zomerconcept Dinner On The Lake verlaat je de tafel met een relaxed gevoel, een diepere persoonlijke connectie en herinneringen voor het leven. Wie het water al in de mond krijgt, kan tickets boeken via mohican.be. 

— PRAKTISCH —

Dilbeek

Kasteeldomein van Nieuwermolen

Bruggeveldstraat 62, 1700 Dilbeek

Van 1 november 2023 t.e.m. 3 maart 2024

woensdag t.e.m. zondag 19u - 23u (privatiseren mogelijk ma - zo)

 

Rixensart

Château de Mérode

Rue de l'Église 40, 1330 Rixensart

Van 1 december 2023 t.e.m. 31 maart 2024

woensdag t.e.m. zondag 19u - 23u (privatiseren mogelijk ma - zo)

Prijs full Mohícan Experience: € 159 p.p. all-in

Boek je tickets via mohican.be

 

Beeldmateriaal in hoge resolutie (©️Killian Jouffroy)

--------

OVER MOHÍCAN

Mohícan is een outdoor dining experience en een initiatief van Gentenaar Jeremy Buyle, onder meer mede-oprichter van Dinner On The Lake. De jonge ondernemer put inspiratie uit zijn kinderdromen en talrijke avonturen om culinaire concepten neer te zetten die in het teken staan van ontspanning en het creëren van herinneringen samen met vrienden, familie en geliefden. De gastronomische pop-up beleving Mohícan maakt samen met Dinner On The Lake (eerste editie in 2016) onderdeel uit van de FOV-group onder meer bekend van Festival Onder Vrienden. 

Meer info op mohican.be.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Dinneronthelake

OVER DINNER ON THE LAKE
Dinner On The Lake is een gastronomische pop-up beleving en een initiatief van Gentenaar Jeremy Buyle. De jonge ondernemer put inspiratie uit zijn kinderdromen en talrijke avonturen. Met succes, want sinds 2016 is Dinner On The Lake een gevestigde waarde in culinair België. Dinner On The Lake maakt samen met outdoor dining experience Mohícan onderdeel het van de FOV-group onder meer bekend van Festival Onder Vrienden. Meer info op dinneronthelake.com en mohican.be.